Het is een regionale afdeling van het landelijke belangennetwerk KansPlus, dat zich inzet voor een goed leven van mensen met een verstandelijke beperking. Het is de grootste vereniging op dit vlak, met ongeveer 60 ledengroepen, 7000 leden en ruim 1000 vrijwilligers. Voorheen was deze vereniging ook wel bekend als het VOGG, Vereniging voor Ouders van Geestelijk Gehandicapten.
In het verleden waren er twee afdelingen in deze regio, afdeling Vlaardingen en afdeling Schiedam. Eind vorig jaar is besloten te fuseren tot de afdeling KansPlus Nieuwe Waterweg. De nieuwe afdeling bestrijkt de regio Schiedam, Vlaardingen, Maassluis, Hoek van Holland en de Zuid Hollandse eilanden.
De vereniging heeft de beschikking over een eigen clubgebouw aan de Broekweg in Vlaardingen, waar ook de meeste van de vrijetijdsactiviteiten worden gehouden. De vrijwilligers van KansPlus organiseren drie avonden per week activiteiten, er is jaarlijks een vakantieweek en er zijn ook nog diverse speciale activiteiten.
De nieuwe fusieafdeling zal ook veel aandacht schenken aan belangenbehartiging voor mensen met een verstandelijke beperking, bijvoorbeeld door het beantwoorden van zorgvragen over wonen, werk en school. Ook zullen er geregeld informatieavonden gehouden worden. Bij de vereniging zijn vele ouders, broers en zussen van mensen met een verstandelijke beperking betrokken, waardoor er veel ervaring over het onderwerp is. Een belangrijk motto is dan ook dat we samen sterk staan!
De vereniging draait in de regio Nieuwe Waterweg volledig op vrijwilligers en is voor het in stand houden van de activiteiten afhankelijk van het Fonds Verstandelijk Gehandicapten, subsidies en van vele gulle gevers. Wil je meer informatie over de vereniging, of wil je ook je steentje bijdragen aan dit mooie doel? Kijk dan op de website www.kansplusNW.nl.
Namens KansPlus Nieuwe Waterweg
Cor Bergwerf


Agenda

Onze Partners

Nieuws over KansPlus

Sinterklaasfeest 2017

sinterklaasOp maandag 27 november was het groote sinterklaasfeest van KansPlus Nieuwe Waterweg. Sinterklaas had dit jaar een groot arsenaal pieten mee genomen!

Meer foto's zie je als je verder leest!

 

Lees meer...

Nieuw seizoen start 4 september

kansplus18 Op maandag 4 september 2017 start het seizoen 2017-2018 met de eerste CLUB!. Op woensdag 6 september is de eerste Creaclub. Kom allemaal!

Lees meer...

KansPlus Nieuwe Waterweg, speciaal voor mensen met een verstandelijke beperking

kansplus18Indien er een wedstrijd uitgeschreven wordt naar de onbekendste vereniging van onze regio, dan zou KansPlus Nieuwe Waterweg hoge ogen gooien. Deze vereniging bestaat al vanaf 1954 en organiseert diverse vrijetijdsactiviteiten voor mensen met een verstandelijke beperking, zoals creatieve activiteiten, dansen en sporten.

Lees meer...

KansPlus poster op De Voggel

  In ons clubgebouw zijn een tweetal banners opgehangen, waarmee mkansplus banner600en van buiten ons clubhuis makkelijker kan herkennen.

KansPlus op countryfeest

Op zaterdag 23 januari bezocht een groep het grote countryfeest in Den Bosch.

Lees meer...

Begeleiding

Wil je mee helpen? Wil je iets doen voor mensen met een beperking?

Word vrijwilliger!

Donateurs & Sponsors

Om activiteiten mogelijk te maken is geld nodig. Steun ons met een bijdrage!

Maak gebruik van ons contactformulier of doneer direct

Contactformulier

Doneren

Nieuwsbrief

Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen?
Inschrijven:
Please wait

Facebook