KansPlus is een belangennetwerk dat zich inzet voor een goed leven van de mens met een verstandelijke beperking. KansPlus is de grootste organisatie die zich inzet voor de belangen van mensen met een verstandelijke beperking met ongeveer 70 ledengroepen, 10.000 leden en ruim 1000 vrijwilligers. De ledengroepen van KansPlus organiseren regelmatig lokale activiteiten en voorlichtingsbijeenkomsten voor alle leden. Daarnaast ondersteunt KansPlus ook cliëntenraden via VraagRaak, het steunpunt medezeggenschap. Op de website van de landelijke vereniging is nog veel meer informatie te vinden.

KansPlus Nieuwe Waterweg

KansPlus Nieuwe Waterweg is in 2016 ontstaan uit een fusie van KansPlus Vlaardingen en KansPlus Schiedam.

De Vlaardingse afdeling van Kansplus bestaat al sinds 1954, lees verder als je meer over onze geschiedenis wilt lezen. KansPlus Nieuwe Waterweg beschikt over een eigen clubhuis De Voggel. Dit clubgebouw is de plek waar veel activiteiten georganiseerd worden.

Onze activiteiten:
Maandagavond CLUB!
Woensdagavond Creaclub
Country Linedansen op vrijdagavond
KansPlus Sportief op vrijdagavond
De jaarlijkse KansPlus Vakantie

KansPlus draait voor de volle 100% op vrijwilligers. Helaas is er altijd een tekort aan vrijwilligers. Bekijk onze vacatures.


Stichting Vrienden van de Voggel

Financieel is de vereniging afhankelijk van subsidiegevers en donateurs. Ook helpen de vrijwilligers & leden bij de collecte voor het Fonds Verstandelijk Gehandicapten. Een deel van de opbrengst mogen wij voor onze activiteiten gebruiken.

Stichting Vrienden van de Voggel is hiervoor speciaal opgericht. Alle inkomsten worden gebruikt voor activiteiten ten gunste mensen met een verstandelijke beperking in de regio Nieuwe Waterweg. Onze stichting is ANBI erkend.


Agenda

Onze Partners

Bestuur