KansPlus Nieuwe Waterweg vindt de privacy van bezoekers van deze site erg belangrijk en wil met deze verklaring enige informatie geven.
Dit is een aanvulling op onze huisregels

KansPlus Nieuwe Waterweg

Wij zijn een belangenvereniging voor mensen met een verstandelijke beperking. Wij organiseren vrijetijdsactiviteiten en zijn betrokken bij  belangenbehartiging en hulp aan familieleden van mensen met een verstandelijke beperking.

Communicatiemiddelen

KansPlus Nieuwe Waterweg maakt gebruik van diverse communicatiemiddelen om onze club te promoten:

  • Website
  • Facebook, twitter en eventuele andere social media
  • E-nieuwsbrief
  • Lokale kranten, nieuwswebsites en aanverwant
  • Papieren communicatie (flyers, brieven, etc)

Privacy

Om bovenstaande zaken te kunnen gebruiken is het verzamelen van contactgegevens belangrijk. Wij verzamelen zaken zoals naam, adres, telefoonnummers, e-mailadressen en andere algemene informatie. Online proberen we deze te beperken tot gegevens die strikt noodzakelijk zijn voor het doel. Bijvoorbeeld voor de e-nieuwsbrief wordt alleen naam en e-mailadres gebruikt.

Offline worden gegevens uitgebreid met gegevens zoals welke activiteiten iemand bezoekt, wie zijn familie (contactpersoon met name) is, en informatie over de instelling waar iemand woont.

Medische gegevens worden niet opgeslagen, enkel tijdelijk indien dit een belangwekkend doel heeft. 

Website

Onze website wordt gebruikt om informatie en nieuws over onze vereniging en/of doelgroep te delen met de buitenwereld. Ook gebruiken we het om toekomstige activiteiten te promoten, waaronder met een agenda.

Op onze website maken we gebruik van Google Analytics, om oa het aantal bezoekers te kunnen meten.
Verder zijn er koppelingen met social media, zoals Facebook en Twitter. 

De website biedt u de mogelijkheid om mails te versturen. U kunt zich registreren om donaties te kunnen doen, registratie is hierbij niet verplicht.

Nieuwsbrief & social media

Wij versturen nieuwsbrieven naar mensen die zich hiervoor hebben opgegeven en naar mensen die gebruik maken van onze activiteiten (of aan diens wettelijk vertegenwoordigers). U kunt zich ten alle tijden uitschrijven met hulp van de link onderaan de nieuwsbrief.

Op social media kunt u ons volgen, dit is vrijwillig en u kunt zich altijd afmelden. 

Openbaar maken van foto's en persoonlijke info 

Op onze activiteiten worden foto's en soms kleine filmpjes gemaakt. Foto's worden in sommige gevallen online gezet en kunnen gebruikt worden in bijvoorbeeld nieuwsberichten. Bij bezwaar tegen een foto kunt u contact opnemen via onderstaand e-mailadres. De foto zal dan zo spoedig mogelijk verwijderd worden.  

Vragen en opmerkingen

Heeft u vragen of opmerkingen, dan kunt u contact opnemen met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .

KansPlus Nieuwe Waterweg houdt wekelijks diverse vrijetijdsactiviteiten voor mensen met een verstandelijke beperking en richt zich op de gemeentes Vlaardingen, Schiedam en Maassluis.

Plezier en gezelligheid staan voorop, het is een plek waar mensen met een beperking zich fijn voelen. 

Onze activiteiten:
Maandagavond CLUB!
Woensdagavond Creaclub
Country Linedansen op vrijdagavond
KansPlus Sportief op vrijdagavond
De jaarlijkse KansPlus Vakantie

KansPlus draait voor de volle 100% op vrijwilligers, die enthousiast hun best doen voor de vereniging. Helaas is er altijd een tekort aan vrijwilligers. Bekijk onze vacatures.

KansPlus

KansPlus is een landelijk belangennetwerk dat zich inzet voor een goed leven van de mens met een verstandelijke beperking. KansPlus is de grootste organisatie die zich inzet voor de belangen van mensen met een verstandelijke beperking met ongeveer 50 ledengroepen, 6.000 leden en ruim1000 vrijwilligers. De ledengroepen van KansPlus organiseren regelmatig lokale activiteiten en voorlichtingsbijeenkomsten voor alle leden. Daarnaast ondersteunt KansPlus ook cliĆ«ntenraden via VraagRaak, het steunpunt medezeggenschap. Op de website van de landelijke vereniging is nog veel meer informatie te vinden.

Stichting Vrienden van de Voggel


Financieel is de vereniging afhankelijk van subsidiegevers en donateurs. Ook helpen de vrijwilligers & leden bij de collecte voor het Fonds Verstandelijk Gehandicapten. Een groot deel van de opbrengst mogen wij voor onze activiteiten gebruiken.
Stichting Vrienden van de Voggel is hiervoor speciaal opgericht. Alle inkomsten worden gebruikt voor activiteiten ten gunste mensen met een verstandelijke beperking in de regio Nieuwe Waterweg. Onze stichting is ANBI erkend. Lees hier verder.

KansPlus Nieuwe Waterweg is onderdeel van de landelijke vereniging KansPlus.

Kennis- en adviescentrum

Het Kennis- en adviescentrum van KansPlus is hét adviesorgaan wat klaarstaat voor vragen van individuele leden, bestuursleden, vrijwilligers en cliëntenraden. Als niet-lid kunt u eenmalig voor een hulpvraag terecht bij het Kennis- en adviescentrum.

Individuele vragen van leden

Ouders, broers, zussen en andere verwanten kunnen terecht bij de advieslijn met vragen met betrekking tot de zorg en ondersteuning van hun kind, broers of zus.

  • Heeft u een moeizame relatie met de begeleiders van uw kind en wilt u advies?
  • Heeft u vragen over wonen of het PGB?
  • Wilt u weten hoe het zit met de zorgzwaartepakketten?
  • Bent u op zoek naar een vakantiebestemming voor het hele gezin?

De medewerkers van het Kennis- en adviescentrum kunnen uw vraag beantwoorden of u op weg helpen.

Cliëntenraden

De advieslijn bedient ook de cliëntenraden die zijn aangesloten bij VraagRaak, het steunpunt medezeggenschap van KansPlus. Leden van cliëntenraden, hun coaches, vertegenwoordigers en andere betrokken bij zeggenschap kunnen terecht met alle vragen over zeggenschap en medezeggenschap. Voor meer informatie over VraagRaak, het steunpunt medezeggenschap van KansPlus, kunt u terecht op www.vraagraak.nl

Contact

Het Kennis- en adviescentrum is bereikbaar van maandag t/m donderdag van 10.00 – 13.00 uur


Telefoon: (030) 236 37 50
Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Meer informatie op www.kansplus.nl

Lid worden

Wilt u lid worden van de verenigng? Naast ondersteuning van het Kennis- en adviescentrum ontvangt u ook het kwartaalblad Pluspunt, waarin veel nieuws & actualiteiten staat rond de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking.

Subcategorieƫn

Agenda

Onze Partners

Open Donaties

 x 

Winkelwagen is leeg

Bestuur